Neem contact op
HOBART NEDERLAND
Pompmolenlaan 12
3447GK WOERDEN
+31 348 462626
Roadmap
Contact
Product vergelijk
Vergelijk producten


Vergelijkingstabel
HOBART

Kosten besparen met de doorschuif vaatwasmachines van Hobart

Met de stijgende prijzen, inflatie en hoge energierekeningen wordt kosten besparen nog belangrijker! Waarmee kun je nog besparen als het gaat om de afwaskeuken? Met een doorschuif vaatwasmachine van Hobart!

KOSTEN BESPAREN MET HOBART
HOBART heeft zichzelf namelijk verplicht om het energieverbruik te verminderen en de CO2 uitstoot te beperken. Vooral waterbesparing en afval vermindering zijn prioriteit, omdat op die manier het mogelijk wordt om zo doelgericht mogelijk energie te besparen. Het Techcenter van HOBART zorgt dan ook voor innovatieve technieken in de vaatwasmachines.

LAGER WATERVERBRUIK
HOBART heeft de doorschuifvaatwasmachines in de afgelopen tien jaar zover doorontwikkeld, dat het waterverbruik is teruggelopen van gemiddeld 3,2 liter water per wasbeurt naar 1,4 liter. Goed nieuws voor het wasmiddelverbruik, want wasmiddelen worden vaak gedoseerd per liter water. Dit betekent een besparing tot 44% op water en vaatwasmiddelen. Vervolgens moet het water worden opgewarmd naar 85°C graden. Het lagere waterverbruik zorgt dan automatisch ook voor lagere opwarmkosten – dat zien we terug in de energierekening!

RONDOM GESLOTEN KAP
Een ander voordeel van de HOBART doorschuifvaatwasmachines is dat ze beschikken over een rondom gesloten geïsoleerde kap. Stoom en warmte blijft in de kap, hierdoor wordt er energie bespaart. Alle andere op de markt aanwezige doorschuifvaatwasmachines zijn standaard uitgevoerd met een open achterzijde. Alle warmte wordt dan na iedere wasbeurt verspild. Per jaar kan één doorschuifvaatwasmachine met een rondom gesloten kap 3.150 kWh besparen!

ENERGIETERUGWINNING
Nog meer energie besparen? Kies dan voor het optionele energieterugwinsysteem. Dit systeem voert het warme afvalwater via een warmtewisselaar af, waarbij de warmte (energie) wordt overgedragen aan het binnenkomende koude water. Dit koude water komt binnen met een temperatuur van circa 15°C en wordt door de temperatuur uitwisseling verwarmd naar een temperatuur van circa 40°C. Het opwarmen naar 85°C is dan voor een deel al klaar, door alleen gebruik te maken van warm water – dat anders ongebruikt de afvoer in gaat.
Voor dit energieterugwinsysteem is de E.I.A. (energie investeringsaftrek) van toepassing.

AUTOMATISCHE VUILVERWIJDERING
De AUP-doorschuifvaatwasmachine van HOBART biedt daarnaast een automatisch vuilverwijderingssysteem. Dit betekent dat er niet meer handmatig hoeft worden voorgespoeld, de vuile vaat kan direct in de machine worden geplaats. Alle voedselresten worden onmiddellijk weggepompt uit de vaatwasmachine via het filtersysteem. Dit bespaart nog weer water, tijd- en energie.

Zo veel mogelijk kosten besparen met het afwassen? Kies dan voor een HOBART vaatwasmachine!

Delen
HOBART NEDERLAND
Pompmolenlaan 12
3447GK WOERDEN
+31 348 462626 Neem contact op
top