Neem contact op
HOBART NEDERLAND
Pompmolenlaan 12
3447GK WOERDEN
+31 348 462626
Roadmap
Kantoor & Service
Contact
Product vergelijk
Vergelijk producten


Vergelijkingstabel
HOBART

Herstart uw vaatwasmachine

Heeft uw vaatwasmachine voor langere tijd stilgestaan? Dan willen wij u graag informeren waar u aan moet denken bij het herstarten van de machine. Stilstand is voor een vaatwasmachine (net zoals voor een auto) niet goed. Om de herstart soepel te laten verlopen willen wij u zoveel mogelijk informatie te geven.


Wilt u liever de uitgebreide versie lezen? Doet u dan onze E-learning. In minder dan 5 minuten bent u van alles op de hoogte.

E-learning

Waar moet u aan denken?

 1. Controleer de was- en naspoelarmen en de filters
 2. Vul de ingebouwde waterontharder bij
 3. Controleer de watertoevoer
 4. Beoordeel of de wasmiddelslangen nog van voldoende kwaliteit zijn
 5. Vul de wasmiddelslangen volledig met chemie (zeep)
 6. Zet de machine aan
 7. Draai een hygiëne programma

Wat zijn andere aandachtspunten?

 1. De vulventielen zijn gevoelig voor kalkaanslag bij langdurige stilstand. Dit kan in een foutmelding resulteren bij het vullen van de machine.
 2. Pre-filters van osmose apparatuur dienen elke 6 maanden vervangen te worden. Ongeacht of de machine gebruikt is in die periode. 
 3. Rubbers kunnen uitdrogen. Controleer bij het vullen, wassen en leegpompen of er lekkage te ontdekken is.
 4. Ingebouwde en externe waterbehandeling kan dienst weigeren na langere periode van stilstand. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door regeneratiezout dat is gaan kristalliseren. 

Voor TOP-DRY vaatwasmachines gelden andere instructies. We willen u daarom doorverwijzen naar onze instructie pagina voor TOP-DRY vaatwasmachines.

TOP-DRY

In alle gevallen geldt; hoort u vreemde geluiden, werkt de machine niet zoals hij hoort te doen of heeft u andere vragen? Neemt u dan contact op met onze service via 0348-462 601 of via service@hobart.nl.
 

Delen
HOBART NEDERLAND
Pompmolenlaan 12
3447GK WOERDEN
+31 348 462626 Neem contact op
top