Neem contact op
HOBART NEDERLAND
Pompmolenlaan 12
3447GK WOERDEN
+31 348 462626
Roadmap
Kantoor & Service
Contact
Product vergelijk
Vergelijk producten


Vergelijkingstabel
HOBART

Dit is waarom een doorschuif vaatwasmachine van HOBART de meest duurzame keuze is!


Steeds meer ondernemers zien het belang van duurzaamheid. Restaurants en hotels willen graag voldoen aan Green Key, Breeam en andere certificeringen.
Met een HOBART vaatwasmachine lukt dat zeker!

HOBART heeft zichzelf verplicht om het energieverbruik te verminderen en de CO2 uitstoot te beperken. De nadruk ligt op het continu verbeteren van milieu aspecten. Vooral waterbesparing en afval vermindering zijn prioriteit, omdat op die manier het mogelijk wordt om zo doelgericht mogelijk energie te besparen. Het Techcenter van HOBART zorgt dan ook voor innovatieve technieken in de vaatwasmachines.

Lager waterverbruik

Zo heeft de HOBART fabriek de doorschuifvaatwasmachines zover doorontwikkeld in de afgelopen tien jaar, dat het waterverbruik is teruggelopen van gemiddeld 3,2 liter water per wasbeurt naar 1,4 liter. Goed nieuws voor het wasmiddelverbruik, want wasmiddelen worden vaak gedoseerd per liter water. Dit betekent een besparing tot 44% op water en vaatwasmiddelen. Vervolgens moet het water worden opgewarmd naar 85°C graden. Het lagere waterverbruik zorgt dan automatisch ook voor lagere opwarmkosten – dat zien we terug in de energierekening!

Automatische vuilverwijdering

Daarnaast biedt de AUP-doorschuifvaatwasmachine van HOBART een automatisch vuilverwijderingssysteem. Dit betekent dat de vaat niet meer handmatig hoeft worden voorgespoeld, wat nog een extra water-, tijd- en energiebesparing oplevert.

Rondom gesloten kap

Een ander voordeel van de HOBART doorschuifvaatwasmachines is dat ze beschikken over een rondom gesloten geïsoleerde kap. Stoom en warmte wordt binnengehouden zodat het energie bespaart. Alle andere op de markt aanwezige doorschuifvaatwasmachines zijn standaard uitgevoerd met een open achterzijde. Alle warmte wordt na iedere wasbeurt verspild. Per jaar kan één doorschuifvaatwasmachine op deze manier 3.150 kWh besparen!

Energieterugwinsysteem

Nog meer energie besparen? Dan is het een idee om voor de optionele energieterugwinning te kiezen. Bij het energieterugwinsysteem wordt warm afvalwater via een warmtewisselaar afgevoerd, waarbij de warmte (energie) wordt overgedragen aan binnenkomend koud water. Dit koude water komt binnen met een temperatuur van circa 15°C en wordt door de temperatuursuitwisseling verwarmd naar een temperatuur van circa 40°C. Het opwarmen naar 85°C is dan voor een deel al klaar, door alleen gebruik te maken van warm water – dat anders ongebruikt de afvoer in gaat. Voor dit energieterugwinsysteem is de E.I.A. (energie investeringsaftrek) van toepassing.

Recyclebaar

Tot slot is 99% van de HOBART doorschuif vaatwasmachine recyclebaar. Zodra de vaatwasmachine aan het einde is van de economische levensduur en niet meer wordt gebruikt, dan kunnen de materialen van de machine worden gescheiden en worden hergebruikt. Het grootste deel van de machine is van roestvaststaal en dat is uitermate geschikt voor recycling.

Zo duurzaam mogelijk afwassen? Kies dan voor een HOBART vaatwasmachine!

Delen
HOBART NEDERLAND
Pompmolenlaan 12
3447GK WOERDEN
+31 348 462626Neem contact op
top