Neem contact op
HOBART NEDERLAND
Pompmolenlaan 12
3447GK WOERDEN
+31 348 462626
Roadmap
Kantoor & Service
Contact
Product vergelijk
Vergelijk producten


Vergelijkingstabel
HOBART

Krachtstroom of 230 V


Krachtstroom of 230V? Iedereen heeft een elektrische aansluiting van 230 Volt. Hierop is al het huishoudelijke apparatuur aangesloten. Maar een professionele vaatwasser boven de 3,6 kilowatt heeft meer stroom nodig; oftewel krachtstroom. Een doorschuif vaatwasmachine kan nooit op 230 Volt worden aangesloten, met een Hobart voorlader kan dit eventueel wel! Maar is het slim?

Het belangrijkste - en de grootste wens van de klant - is dat de afwas in zo’n kort mogelijke tijd gedaan kan worden. Om dit te realiseren moet er wel naar bepaalde dingen gekeken worden.

Er wordt hierbij vooral gekeken naar het aanvoerwater en de beschikbare elektra. Het aanvoerwater waarmee de wastank van de vaatwasmachine gevuld wordt is standaard koud water. De warmte elementen in de vaatwasmachine maken het water warm. Dit duurt met 230V ongeveer 20 minuten, terwijl het met krachtstroom binnen een paar minuten warm is.

We kunnen ook het aanvoerwater al warm in de vaatwasmachine brengen, dit warme water krijg je door warm en koud water toevoer via een mengventiel. Hier kan een loodgieter voor zorgen. Dit mengventiel zorgt ervoor dat de temperatuur van het warme en koude water samen ongeveer 55 graden bereikt. De elementen in de vaatwasmachine hebben vervolgens minder tijd nodig om het water op de juiste temperatuur (warm) te krijgen. Met koud water duurt het langer voordat je kan afwassen. Naast het opstarten gaat het tussen de wasbeurten door een stuk sneller met aanvoer van warm water. Bij aanvoer van warm water heb je dus geen krachtstroom nodig. Er is één uitzondering en dat zijn de vaatwasmachines met osmose. In dit geval moet de vaatwasmachine op krachtstroom worden aangesloten, want een vaatwasmachine met osmose kan niet met warm water worden gevuld.

Onze tip bij 230V: zorg voor de aanvoer van warm water om de snelheid van de voorladers te behouden!

Delen
HOBART NEDERLAND
Pompmolenlaan 12
3447GK WOERDEN
+31 348 462626Neem contact op
top